Sari la conținut

După victoria la alegerile europarlamentare, AfD înlătură un deputat contestat și se întoarce la alianța cu Le Pen

Marine Le Pen a exclus deputații germani din AfD din grupul european Identitate și Democrație, iar acum există semne că aceștia doresc să revină, conform Politico, relatează sursa.

Maximilian Krah, principalul candidat al AfD la alegerile europene, nu va face parte din viitoarea delegație a partidului în Parlamentul European, după ce noii eurodeputați au votat împotriva lui într-o reuniune recentă.

Krah a declarat că nu a fost votat și a urat succes colegilor săi eurodeputați în încercarea lor de a reintra în grupul ID fără el.

AfD a fost expulzat anterior din ID, după mai multe scandaluri, iar acum se pare că partidul își dorește să se alăture din nou grupului, încercând să-l convingă pe Le Pen să-și schimbe decizia.

Deși AfD a fost implicat în mai multe scandaluri, inclusiv acuzații de spionaj și corupție, a obținut totuși locul al doilea în alegerile europene din Germania.

ID este cunoscut pentru pozițiile sale de dreapta radicală, iar ECR, celălalt grup din Parlamentul European, este compus din partide naționaliste și eurosceptice cu orientare mai pro-occidentală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!