Sari la conținut

Efectul atacurilor rusești: Ucraina a crescut de câteva ori importurile de electricitate și a stopat exporturile

Ucraina a crescut drastic importurile de electricitate și a oprit duminică exporturile după o serie de atacuri cu rachete și drone asupra sistemului energetic al țării, a anunțat Ministerul Energiei, potrivit Reuters.

„Pentru ziua în curs, importurile de electricitate sunt prognozate la 14.900 de megawați oră (Mwh). Nu sunt prevăzute exporturi”, a precizat ministerul într-un comunicat.

În trecut, în situații similare, Ucraina a importat electricitate din țări vecine. Cel mai recent, vineri, a primit ajutor de urgență din partea României, Poloniei și Slovaciei, după ce atacurile rusești au lăsat un milion de consumatori fără curent electric

Rusia a lansat în noaptea de joi spre vineri 150 de rachete și drone, iar șeful companiei energetice de stat din Ucraina a spus că acesta a fost cel mai amplu atac asupra infrastructurii energetice din tot războiul. Ca rezultat, au fost pene de curent semnificative în multe regiuni.

Ucraina a importat 3.300 Mwh cu o zi înainte de atacul din 22 martie, exporturile fiind de 2.148 Mwh.

Instalații energetice din trei regiuni ucrainene au fost atacate și duminică dimineață.

Ministerul a transmis că rușii au încercat să lovească o instalație de infrastructură energetică esențială din regiunea Liov.

„Echipamentul a luat foc și instalația a fost scoasă de sub tensiune. Nu s-au înregistrat victime. Consecințele sunt în curs de evaluare”, a precizat ministerul.

Acesta a precizat că, în consecință, liniile electrice din regiunea Kiev au fost avariate, iar 1.400 de gospodării din două așezări au rămas fără energie electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!