Sari la conținut

EGV Finanțează Startup-ul Polonez Relock cu 900.000 EUR din Fonduri PNRR

Early Game Ventures (EGV), fondul de investiții sprijinit de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, a ales să acorde prima sa finanțare din noul fond startup-ului Relock, fondat de trei antreprenori polonezi. Această investiție de 900.000 EUR este parte a unei runde pre-seed de finanțare.

Prima Investiție din Noul Fond EGV

EGV a decis să finanțeze startup-ul de securitate cibernetică Relock, care a fost înființat în 2023 de Marcin Sznyra, Bartek Boniecki și Przemek Czerklewicz. Relock are birouri în Rotterdam, Varșovia și Houston și oferă protecție în timp real pentru API-urile companiilor tehnologice, asigurând detectarea amenințărilor și deconectarea sigură în cazul unor încercări de atac.

Importanța Protecției API-urilor

Conform unui comunicat al EGV, API-urile sunt esențiale pentru funcționarea eficientă a oricărei companii tehnologice, dar sunt adesea neglijate din punct de vedere al securității. În medie, durează șapte luni pentru ca o companie să detecteze și să oprească accesul neautorizat la API-urile sale, timp în care atacatorii pot accesa date sensibile și desfășura activități frauduloase.

Tehnologia Revoluționară a Relock

Relock propune o abordare inovatoare a gestionării accesului la API-uri, oferind notificări instantanee de încălcare a accesului, jurnale de acces în timp real și refuzarea imediată a accesului neautorizat. Soluția lor face ca penetrarea securității API-urilor să fie inutilă, deoarece sistemul reface protecția imediat după fiecare breșă.

Motivația Investiției EGV

EGV a fost atras să investească în Relock datorită potențialului tehnologiei acestuia de a fi utilizată atât ca produs independent, cât și integrat în soluții ale jucătorilor mari precum Okta sau Kong. Marcin Sznyra, fondatorul și CTO-ul Relock, a subliniat că noua tehnologie a companiei poate proteja nu doar API-urile, ci și activele din cloud și securitatea utilizatorilor individuali.

Viitorul Finanțărilor EGV

Early Game Ventures II, cel de-al doilea fond de capital de risc al EGV, are o valoare totală de 60 de milioane de euro, din care 30 de milioane provin din Recovery Equity Fund, administrat de Fondul European de Investiții și finanțat prin PNRR în cadrul Next Generation EU. EGV își propune să sprijine startup-urile tehnologice din România și din regiune, poziționându-se ca un investitor principal dispus să își asume riscuri semnificative.

Perspective pentru Relock

Florin Vișa, partener la Early Game și coordonatorul tranzacției, a subliniat importanța investițiilor în securitatea cibernetică într-o lume digitală în continuă schimbare. EGV consideră că soluțiile avansate de securitate cibernetică pot deveni forțe transformatoare pentru tehnologia globală, iar Relock are potențialul de a juca un rol major în acest proces.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!