Sari la conținut

Elicopterul rusesc Mi-171 cu președintele Iranului la bord a avut o aterizare forțată în munții din nordul țării

Un elicopter de concepție rusă, modelul Mi-171, care transporta pe președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și alți oficiali de rang înalt ai guvernului și ai clerului, a avut o aterizare forțată duminică în nordul muntos al țării, conform televiziunii de stat iraniene și a agențiilor de presă de renume internațional. Informația a fost confirmată de mai mulți oficiali de la Teheran.

Elicopterul Mi-171, care se produce la Ulan Ude, în Republica Bureatia, regiune a Federației Ruse, este o variantă evoluată a modelului Mi-8, inițial dezvoltat în Uniunea Sovietică. Fiind un avion militar de transport, Mi-171 poate fi echipat și cu armament. Această versiune a elicopterului, în care se afla președintele iranian, a fost exportată pe scară largă de Rusia, în țări precum Pakistan, India și Nigeria. Compania rusă producătoare a descris Mi-8/Mi-17 drept „cel mai utilizat elicopter din istorie”.

În 2023, un elicopter Mi-171 s-a prăbușit și el în Iran, având la bord oficialități, însă ministrul sportului a supraviețuit rănilor suferite în urma accidentului.

Starea președintelui iranian în urma evenimentului de duminică rămâne incertă, iar echipele de intervenție se confruntă cu dificultăți în ajungerea la fața locului din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cum ar fi ceața densă din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!