Sari la conținut

Elon Musk face speculații cu privire la invadarea Odesei de către ruși: „Este singura întrebare rămasă”

Elon Musk, miliardarul din Sud-Africa, care este cunoscut pentru comentariile sale controversate despre războiul din Ucraina, a vorbit recent despre cucerirea orașului Odesa de către ruși, spunând că aceasta este „singura întrebare” care trebuie rezolvată pentru a încheia războiul, scrie sursa.

„Dacă Rusia va lua în cele din urmă Odesa e singura întrebare care a rămas, părerea mea”, a comentat el la o știre despre retragerile ucrainene recente din estul țării, unde rușii înaintează în mai multe direcții.

„Rusia cu siguranță nu se va odihni până când toate regiunile încorporate în constituția Rusă (Donețk, Herson, Lugansk și Zaporojie) nu sunt luate. Aceasta este politica lor proclamată”, a spus el cu referire la anunțul din septembrie 2022 al lui Vladimir Putin, care a afirmat că Rusia a anexat aceste regiuni.

În comentariile sale Musk face de asemenea referire la faptul că forțele armate ale Moscovei nu controlează în întregime aceste teritorii pe care Rusia le revendică, o stare de fapt care nu s-a schimbat de la proclamația făcută de Putin în data de 30 septembrie 2022.

Comentariile sale au fost preluate de mai multe ziare rusești, printre care și Lenta, unul dintre cele mai populare site-uri de știri din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!