Sari la conținut

Elveția a declarat că mai multe țări au confirmat prezența lor la summitul de pace pentru Ucraina

Preşedinta Elveţiei, Viola Amherd, a anunţat miercuri că peste 50 de ţări au confirmat participarea la summitul programat să aibă loc la mijlocul lunii iunie, organizat cu speranţa de a deschide calea către un proces de pace în Ucraina, scrie sursa.

Între invitaţiile trimise se numără peste 160 de delegaţii. Viola Amherd a subliniat că Elveţia vizează o participare cât mai largă la acest eveniment, însă China nu a confirmat încă prezenţa. Printre ţările care şi-au anunţat participarea se află state din America de Sud, Africa şi Orientul Mijlociu, iar aproximativ jumătate dintre acestea sunt din Europa.

Preşedinta elveţiană a menţionat că lista participanţilor ar putea suferi modificări până în ultimul moment. Rusia nu a fost invitată la conferinţă și a declarat că nu ar participa nici măcar dacă ar fi invitată, considerând că Elveţia și-a pierdut statutul de ţară neutră în urma implicării în sancţiunile occidentale împotriva Moscovei. Din acest motiv, Rusia estimează că o conferinţă la care nu este prezentă nu are sens și ar fi organizată în zadar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!