Sari la conținut

Elvețienii vor fi chemați la vot să decidă dacă populația țării trebuie limitată la 10 milioane de locuitori

​În ochii primului partid al Elveţiei, toate problemele micii ţări alpine vin de la o imigraţie „necontrolată”. Însă acesta are un plan radical şi vrea să cheme poporul la un referendum pentru a spune „Nu unei Elveţii cu 10 milioane de locuitori”, scrie sursa.

Uniunea Democrată de Centru, cunoscută și sub denumirea de Partidul Popularului Elvețian (SVP), a depus miercuri 114.600 de semnături la Cancelaria federală de la Berna, peste cele 100.000 prevăzute de lege şi adunate într-o perioadă de două ori mai mică decât perioada legală.

Prin urmare, elveţienii vor putea vota asupra textului, care merge până la denunţarea acordului asupra liberii circulaţii de persoane încheiat cu Uniunea Europeană. Un semnal puternic, în toiul negocierilor asupra unei apropieri între Elveţia şi UE, căreia SVP se opune ferm.

Site-ul partidului nu lasă niciun loc pentru ambiguitate.

„De la lipsa de securitate până la ambuteiaje zilnice, trecând prin majorarea primelor de asigurare medicală, toate problemele noastre sunt legate de imigraţia în masă necontrolată. În faţa acesteia există o soluţie: ‘Iniţiativa pentru durabilitate’”.

Cum ar putea fi limitată populația în Elveția

Referendumul propune modificarea Constituţiei, în care să fie stipulat că „populaţia rezidentă permanentă a Elveţiei nu trebuie să depăşească zece milioane de persoane înainte de 2050”.

„Dacă populaţia rezidentă permanentă a Elveţiei depăşeşte nouă milioane şi jumătate de persoane înainte de 2050”, guvernul şi parlamentul „iau măsuri, în special în materie de azil şi de regrupare familială, pentru a asigura respectarea valorii limită fixate”.

Pentru SVP, care şi-a întărit şi mai mult poziţia de prim partid al ţării în urma alegerilor parlamentare din octombrie, definiţia populaţiei rezidente permanente este destul de restrânsă: cetăţean elveţian care locuieşte în această ţară şi străinii care au un drept de şedere de cel puţin un an sau care locuiesc în Elveţia de cel puţin 12 luni.

Dacă înainte de 2050 în Elveţia vor trăi 9,5 milioane de persoane, partidul propune ca „persoanele admise temporar să nu mai poată primi permise de stabilire şi nici să fie naturalizate”, iar „regruparea familială să fie de asemenea restrânsă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!