Sari la conținut

Emiratele Arabe Unite, națiune aflată în deșert, confruntată cu cele mai abundente ploi din istorie

Dubaiul se luptă să-și revină după ploile torenţiale care au căzut în cantități extraordinare și au inundat orașul aflat în deșert. Locuitorii au povestit pentru presa internațională clipele grele prin care au trecut ca urmare a fenomenelor meteo extreme care i-au forțat să doarmă în mașini, în timp ce turiștii au rămas blocați pe aeroporturi ca urmare a anulării a numeroase zboruri, relatează Associated Press și The Guardian, conform sursei.

Până la 259,5 l/m2 de ploaie au căzut marți în teritoriul extrem de arid în care se află Emiratelor Arabe Unite, cea mai mare cantitate de când au început măsurătorilor, în urmă cu 75 de ani. Agenția de stat WAM a numit ploile de marți “un eveniment meteorologic istoric” care a depășit “orice a fost documentat de la începutul colectării de date în 1949”.

“A fost una dintre cele mai îngrozitoare situații pe care le-am trăit vreodată”, a spus un locuitor din Dubai în vârstă de 30 de ani, care nu a vrut să-și dea numele, după ce naveta sa de 15 minute s-a transformat într-un calvar de 12 ore pe drumurile inundate.

Pe aeroportul din Dubai, unul dintre cele mai aglomerate pentru călătorii internaționale, a devenit arhiplin în condițiile anulării a numeroase zboruri, iar frustrarea celor au rămas blocați creștea pe măsură ce orele treceau fără nicio soluție de a putea pleca. O mulțime mare s-a format la un birou de informații, bătând din palme și fluierând în semn de protest în timp ce așteptau vești.

“Sunt complet pierduți, este un haos total – fără informații, nimic”, a declarat un pasager furios că așteaptă de 12 ore, pentru Agence France-Presse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!