Sari la conținut

Emmanuel Macron: „Grupul implicat în atacul terorist din Federația Rusă a avut tentative și în Franța”

O structură a grupării „Stat Islamic”, care a revendicat atacul terorist din sala de concerte a Crocus City Hall din Moscova, a efectuat mai multe tentative de atac pe teritoriul Franței. Acest lucru a fost declarat de președintele francez, Emmanuel Macron, citat de Le Parisien, scrie sursa.

Președintele francez a comentat decizia Guvernului de a ridica la maximum nivelul amenințării teroriste din țară după evenimentele din Federația Rusă.

Întrebat despre atacul terorist din Federația Rusă, el a spus că același grup implicat în evenimentele de la Crocus City Hall „a făcut mai multe încercări pe teritoriul nostru în ultimele luni”.

Macron și-a exprimat dorința de a „găsi vinovații cât mai curând posibil” și a cerut continuarea „acțiunii eficiente împotriva acestor grupuri care plănuiesc atacuri în mai multe țări”, promițând „o cooperare sporită” cu Rusia în această problemă, potrivit sursei citate.

Vinerea trecută un grup de bărbați înarmați a deschis focul cu arme automate într-o sală de concerte din orașul Moscova, înainte de începerea unui concert susținut de trupa „Piknik”. Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atacul, care a ucis cel puțin 137 de persoane.

Următoarea zi, în Franța, după evenimentele din Rusia, s-a anunțat că nivelul amenințării teroriste a fost ridicat la maxim.

Germania avertizează, de asemenea, despre o amenințare sporită din partea teroriștilor islamiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!