Sari la conținut

Erdogan, prima vizită în SUA în mandatul lui Joe Biden

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii pe 9 mai, a anunţat vineri un responsabil turc din sfera securităţii, scrie Reuters, conform sursei.

Va fi prima vizită a lui Erdogan la Casa Albă în timpul administraţiei preşedintelui democrat Joe Biden.

Separat, şeful serviciului turc de informaţii MIT, Ibrahim Kalin, se întâlneşte vineri cu membri ai Camerei Reprezentanţilor a SUA pentru a discuta despre viitoarea vizită a preşedintelui turc şi despre alte probleme bilaterale, a menţionat oficialul citat.

În februarie, Recep Tayyip Erdogan a susținut că punctele de vedere ale Turciei şi SUA sunt convergente în tot mai multe dosare şi a vorbit despre „tendinţa pozitivă” a relaţiilor dintre Ankara şi Washington, după avansarea contractului de achiziţionare a unor avioane militare americane F-16 de către Turcia.

Guvernul american şi-a dat acordul în 26 ianuarie pentru această vânzare, în valoare de 23 de miliarde de dolari, la trei zile după ce Ankara a ratificat aderarea Suediei la NATO. Congresul de la Washington a blocat până atunci tranzacţia din motive politice legate în principal de tensiunile Turciei cu Grecia şi de situaţia drepturilor omului în Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!