Sari la conținut

Extremiștii francezi se unesc împotriva lui Macron și invită conservatorii în alianță înainte de alegeri

Partidele politice franceze se grăbesc să formeze noi alianțe înaintea alegerilor anticipate, pe care partidul de extremă dreapta al lui Marine Le Pen are șanse să le câștige, conform sondajelor de opinie, informează Reuters și Politico. Emmanuel Macron a convocat alegeri anticipate duminică, după înfrângerea în alegerile europarlamentare, conform sursei.

Partidul Adunarea Națională (RN) al lui Le Pen încearcă să formeze o alianță pentru a intra la guvernare, în contextul în care sondajele indică o victorie majoră pentru extrema dreaptă în legislativele anticipate.

Luni, Marine Le Pen, liderul RN Jordan Bardella și Marion Maréchal, nepoata lui Marine și candidata principală a partidului extremist Reconquête al publicistului Eric Zemmour, s-au întâlnit pentru a discuta formarea unei astfel de alianțe.

Deși Reconquête este mult mai mic decât RN și a depășit cu puțin pragul de 5% în alegerile europarlamentare, susținătorii săi ar putea fi decisivi într-o competiție strânsă.

Marion Maréchal a apelat la formarea unei alianțe imediat după afișarea rezultatelor, duminică. Încă nu este clar dacă alianța va fi realizată. Marine Le Pen a subliniat necesitatea formării unei majorități după discuția de luni, dar nu a precizat rezultatul discuțiilor cu nepoata sa.

Un obstacol ar putea fi liderul Zemmour, care, conform presei, se opune alianței. Zemmour nu a participat la întâlnirea de luni și a declarat marți că îi va cere lui Marion Maréchal să clarifice obiectivele propuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!