Sari la conținut

Familia cu un bebeluș, salvată după ce au rămas izolați pe o insulă formată pe râul Strei, în urma deversării unui baraj

Pompierii din Hunedoara și Deva au reușit să salveze trei persoane, printre care și un copil de doar 8 luni, care s-au aflat într-o situație periculoasă pe râul Strei, în zona localității Streisângeorgiu din orașul Călan. Familia a rămas izolată în timpul după-amiezii pe o mică insulă formată în urma creșterii nivelului apei dintr-un lac de acumulare situat în amonte, pe cursul râului, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Reprezentanții ISU Hunedoara au transmis că, atunci când echipajele de salvare au ajuns în zonă, cele trei persoane se aflau pe o bucată de teren uscat care nu fusese încă inundată de apa care curgea turbionar în urma deversării controlate.

Operațiunea de salvare s-a dovedit a fi extrem de dificilă, deoarece a fost necesar să se găsească cu greu o porțiune de mal de unde echipajele să poată fi trimise cu bărcile de salvare.

Pompierii au menționat că în timpul deplasării spre locul unde se aflau persoanele izolate, salvatorii au păstrat contactul telefonic cu tatăl copilului, în scopul de a calma orice eventuală panică a mamei, care ținea copilul în brațe și era speriată de creșterea rapidă a nivelului apei.

După ce au fost aduși în siguranță la mal, cuplul și copilul au fost examinați medical de către echipajele SMURD. În cele din urmă, au decis să refuze transportul la spital.

Intervenția de salvare a fost coordonată de către echipaje specializate, care au inclus pompieri scafandri și alpiniști.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!