Sari la conținut

FBI a început să investigheze jaful de la British Museum după ce comorile muzeului au fost scoase la vânzare pe eBay

Biroul Federal de Investigații (FBI) din Statele Unite investighează vânzarea către cumpărători americani a sute de comori presupus furate de la British Museum din Londra, unele dintre acestea fiind listate pe eBay, conform BBC și News.ro, conform sursei.

Agenția americană de aplicare a legii a ajutat la recuperarea a 268 de obiecte despre care muzeul susține că îi aparțin, vândute anterior unui colecționar din Washington DC, potrivit BBC.

Anul trecut, British Museum a raportat dispariția, furtul sau deteriorarea unor pietre prețioase antice, bijuterii și alte obiecte din colecția sa.

Un cumpărător din New Orleans a declarat pentru BBC că un agent FBI l-a contactat prin e-mail pentru a solicita informații despre două piese cumpărate de pe eBay. Agentul FBI a menționat că asistă Poliția Metropolitană din Londra în investigarea obiectelor dispărute sau furate din muzeu.

Cumpărătorul a afirmat că nu mai deține cele două bijuterii și nu crede că acestea au fost găsite de autorități. FBI nu a solicitat informații suplimentare de la acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!