Sari la conținut

Federația Rusă pune din nou în scenă o parodie de alegeri

Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc timp de trei zile – între 15 și 17 martie 2024. Aceste alegeri sunt numite în mod tacit “alegeri în numele lui Vladimir Putin”. Deoarece dictatorul intenționează să meargă la urne pentru a 6-a oară, lucru pe care l-a anunțat la 8 decembrie 2023.

Liderul CPRF, Gennady Ziuganov, fostul deputat în Duma de Stat Boris Nadejdin, fostul lider militar al separatiștilor pro-ruși din Donețk, Igor Strelkov (Girkin), și jurnalista Ekaterina Duntzova din Rzhev și-au anunțat deja intenția de a participa la aceste alegeri. După cum se poate înțelege, Vladimir Putin nu are concurență în acest moment și nici în viitor. Pe lângă organizarea de alegeri pe teritoriul său, țara agresoare intenționează să organizeze alegeri și în teritoriile ocupate ale Ucrainei. Comisia Electorală Centrală a Rusiei a anunțat luni, 11 decembrie, cererile unanime.

Potrivit rezoluției, alegerile prezidențiale din martie 2024 ar trebui să aibă loc pe teritoriile regiunilor ucrainene Zaporizhzhya, Kherson, Donețk și Lugansk, pe teritoriile anexate de Rusia, care au fost declarate în septembrie 2022, și pe teritoriul cărora a introdus un regim de reglementări militare. Ca să observăm declarațiile CEC din Federația Rusă, deciziile luate în urma negocierilor cu Ministerul Securității și cu Serviciul Federal de Securitate (FSB), precum și cu “autoritățile” reținute în aceste regiuni. În plus, alegerile prezidențiale rusești vor avea loc în Crimeea anexată.

Este demn de remarcat faptul că acestea nu sunt primele alegeri pe care agresorul le-a organizat în teritoriile menționate mai sus. Între 8 și 10 august, în Rusia au avut loc alegeri regionale pentru alegerea șefilor regionali, a primarului Moscovei și a membrilor parlamentelor locale. De asemenea, autoritățile ruse au organizat “alegeri” și în teritoriile ocupate din Ucraina. Autoritățile ruse au anunțat o prezență ridicată la vot în teritoriile ucrainene ocupate – peste 60 %. Cei mai mulți oameni au votat în teritoriul ocupat al regiunii Donețk – 74%, a precizat Comisia Electorală Centrală rusă.

În teritoriile ocupate, “alegerile” s-au desfășurat în secții de votare special organizate, pur și simplu pe stradă – în piețe din orașe și sate și în mașini, care au fost numite “centre mobile de votare”. Votul la secții de votare extrateritoriale este o inovație a alegerilor locale din Rusia. Legea privind acest tip de vot în Federația Rusă a fost adoptată abia în mai 2023. Conform acesteia, este posibilă crearea de secții de votare în afara circumscripțiilor electorale. Dar aceasta nu se aplică teritoriilor rusești, ci doar teritoriilor ucrainene ocupate.

Dar, după cum ne-au spus martorii oculari, alegerile au fost departe de a fi transparente. “Votarea” s-a desfășurat în felul următor: colaboratori locali și militari ruși au mers pe străzi cu mitraliere și urne de vot în mâini, urnele de vot au fost plasate în centrul unor sate, iar persoanele care se apropiau de ele erau filmate pe video. De îndată ce oamenii vedeau pe cineva mergând pe stradă cu urnele, se ascundeau oriunde puteau: într-o casă, într-un hambar, ca și cum nu ar fi fost nimeni acolo.

În ceea ce privește inovațiile pe care autoritățile de ocupație intenționează să le introducă pentru a mobiliza populația locală, merită menționat anunțul așa-numitei comisii electorale a cvasi-republicii “DNR” potrivit căruia 656 de secții de votare și 50 de puncte în locurile de reședință temporară vor fi deschise în ziua “votului”. Nu se va vota la distanță, ci se va vota “la locul de reședință”. La 30 ianuarie, falsa “comisie electorală a LNR” a raportat că, în perioada 17 februarie – 7 martie, va avea loc o rundă de apartament a cetățenilor pentru a-i “informa” despre posibilitatea de a vota la “locul de reședință real” și nu la locul de înregistrare. Rondele vor fi efectuate de peste 2 mii de persoane.

O astfel de informare este promovată de așa-numita “Comisie Electorală din Kherson”, lăudând sistemul “Mobile Voter” de votare la locul de reședință. Dar scopul real este diferit. La urma urmei, chiar și un prost înțelege că CEC va forma rezultatele necesare. Este necesar un contact direct cu populația. După ce au înregistrat oamenii sub pretextul de a asigura participarea lor la “alegeri”, vor reveni după ei imediat după “votare”. Bărbații de vârstă de recrutare care locuiesc în teritoriile ocupate temporar ar trebui să găsească o modalitate de a ține capul plecat și de a nu arăta nimănui documentele ucrainene. Există, de asemenea, planuri de a antrena observatori speciali pentru a falsifica rezultatele.

Acum, “administrația” invadatoare, pentru a recruta colaboratori, a stabilit un plan pentru “universități” privind numărul de studenți care să “lucreze” la alegerile false. Astfel, fiecare instituție de învățământ superior trebuie să trimită studenți care vor fi observatori la pseudo-alegeri. Studenții vor beneficia de un training în cadrul căruia li se vor da instrucțiuni privind modul de desfășurare a alegerilor frauduloase.

În plus, Federația Rusă își folosește în mod tradițional “sufletele moarte” tradiționale. Dar nu trebuie să uităm că atât alegerile anterioare, cât și aceste alegeri nu sunt altceva decât o farsă. Deoarece acestea încalcă toate normele legislației ucrainene privind alegerile, sunt încălcate și normele dreptului internațional. Prin urmare, singura reacție a comunității internaționale ar trebui să fie aceea de a recunoaște alegerile ca fiind invalide, iar Vladimir Putin ar trebui să fie recunoscut ca fiind nimic mai mult decât un criminal de drept comun care a uzurpat puterea în țară și ar trebui arestat imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!