Sari la conținut

Finlanda solicită UE să răspundă fenomenului utilizării de către Rusia a migrației ca armă

Ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Elina Valtonen, a cerut Uniunii Europene să dezvolte un răspuns comun la utilizarea de către Rusia a migrației către UE ca armă, scrie sursa.

Valtonen a declarat la o conferință de presă cu colegul ei polonez Radoslav Sikorski la Helsinki despre necesitatea unui răspuns european comun la această problemă. Potrivit acesteia, în Europa există „sprijin politic semnificativ pentru această problemă”.

“Vedem o forță externă care ne este ostilă și folosește populația civilă din țări terțe. Trebuie să avem un răspuns eficient la acest lucru”, a spus Valtonen, vorbind despre încercările hibride ale Rusiei de a provoca o criză a migrației.

Atât Finlanda, cât și Polonia s-au confruntat cu un aflux de migranți la granițele lor, în timp ce autoritățile ruse și bieloruse îi ajută pe migranți să ajungă la granițele lor.

Anterior  , oamenii legii finlandezi au spus că printre miile de migranți care au intrat în țară prin granița cu Rusia în ultimele luni, ar putea fi câteva zeci de persoane potențial periculoase.

Vă reamintim că Finlanda a făcut un pas fără precedent și a închis complet punctul de control de la granița terestră cu Rusia din 30 noiembrie, din cauza faptului că polițiștii de frontieră ruși au început să lase persoane fără vize Schengen să plece.

Între timp, rețelele de promovare a migrației ilegale au început să promoveze granița finlandeză ca „o cale ușoară către Europa”.

Ministerul Afacerilor Interne al Finlandei a declarat că deține informații despre prezența a mii de migranți pe teritoriul Rusiei în apropierea graniței, care  așteaptă o oportunitate de a trece granița  odată cu debutul primăverii. 

Guvernul finlandez pregătește  un proiect de lege  privind consolidarea securității la frontieră și combaterea încercărilor Moscovei de a exercita presiune asupra Finlandei sub forma migrației instrumentizate.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!