Sari la conținut

Forțele armate israeliene declară că au preluat controlul portului Gaza, pe care susțin că organizația Hamas îl folosea ca centru de pregătire

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunțat joi că au preluat „controlul operațional” al portului din orașul Gaza, care este centrul flotei de nave de pescuit din enclavă, relatează News.ro, citat de Libertatea. Armata israeliană precizează într-un comunicat că preluarea controlului asupra portului, „care era controlat de către organizaţia teroristă Hamas”, a avut loc în ultimele zile în urma unei operațiuni comune a unor forţe blindate şi navale.

IDF precizează și că portul a fost folosit de Hamas „drept centru de antrenament al forţelor navale de comando cu scopul de a planifica şi executa atacuri teroriste navale”. De asemenea, în cadrul operațiunii, armata Israelului afirmă că a distrus zece puțuri de tunel. Între timp, luptele continuă în centrul orașului Gaza, mai precizează Forțele de Apărare ale Israelului, care au anunțat miercuri că au preluat controlul asupra mai multor instituții controlate de Hamas, printre care Parlamentul, Guvernul și Poliția Militară din Fâșia Gaza.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!