Sari la conținut

Forțele armate israeliene și Mossadul au aprobat un plan pentru un atac asupra Iranului

Liderii militari și cei ai serviciului de informații externe din Israel au stabilit planul pentru loviturile împotriva Iranului, pe fondul informațiilor că un atac al Teheranului este iminent, scrie sursa.

Israelul se pregătea vineri pentru un posibil atac din partea Iranului, în semn de răzbunare pentru uciderea unui membru de rang înalt al forțelor Quds ale Corpului Gardienilor Revoluției iraniene (IRGC) în Damasc, săptămâna trecută, într-un atac atribuit Israelului.

Potrivit presei israeliene, Forțele Armate israeliene (IDF) și Mossad au aprobat planurile pentru un atac asupra Iranului în cazul în care Israelul ar fi atacat de pe teritoriul iranian. În plus, coordonarea dintre armata americană și cea israeliană a crescut, au spus surse israeliene.

Publicația americană Wall Street Journal a scris vineri, citând o sursă bine informată, că un atac din Iran asupra nordului sau sudului Israelului este așteptat în următoarele 24-48 de ore. O altă sursă care susține că a fost informată de oficiali iranieni a declarat că regimul de la Teheran a discutat un plan de atac, dar nu a luat o decizie finală de a-l lansa.

Un oficial american a declarat pentru ziar că iranienii vor lovi probabil teritoriul israelian și nu obiective din străinătate.

Potrivit Wall Street Journal, IRGC a prezentat planurile operaționale opționale liderului suprem Ali Khamenei. Un consultant din cadrul Gărzilor a declarat că una dintre opțiuni este un atac cu rachete cu rază medie de acțiune.

Conturile de social media afiliate IRGC au postat, în ultimele ore, clipuri video care simulează un atac asupra reactorului nuclear Dimona din Negev și asupra aeroportului din Haifa. Un oficial iranian a declarat anterior că ar putea avea loc o lovitură asupra instalațiilor de desalinizare a apei și a centralelor electrice, în cazul în care Israelul ar riposta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!