Sari la conținut

Fostul primar al orașului Cugir, Aurel Voicu, a absolvit un masterat la 88 de ani

Aurel Voicu, fost primar al orașului Cugir, și-a dorit să înființeze un muzeu, însă a fost informat că nu poate fi curator fără o diplomă care să ateste specializarea sa în domeniu. Astfel, a decis să urmeze un masterat, pe care l-a finalizat cu câteva zile înainte de a împlini 89 de ani.

Născut pe 17 iunie 1935, Aurel Voicu a devenit cel mai vârstnic absolvent de studii superioare din România în acest an, după ce a finalizat, săptămâna aceasta, un masterat la Universitatea din Alba Iulia, potrivit News.ro.

„Am făcut ingineria, am practicat-o 43 de ani şi pe urmă m-am înscris la masterat deoarece la Cugir am organizat un muzeu şi nu aveam dreptul să semnez documente cu caracter istoric şi au zis: ‘Să faci studii şi pe urmă să finalizăm muzeul!’. Mă bucur că s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Aurel Voicu pentru Ziarul Unirea.

Voicu a devenit student fără a susține examen de admitere, în baza diplomei de inginer pe care a obținut-o cu 54 de ani în urmă. Întreaga sa viață profesională a fost dedicată uzinei mecanice din Cugir. Este pensionar din 1995 și a fost consilier local din 1992. A ocupat funcția de primar timp de două mandate, între 1996 și 2004, iar ulterior a fost viceprimar pentru un mandat. În prezent, este liderul seniorilor PNL.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!