Sari la conținut

Fostul secretar NATO: Aderarea Ucrainei la NATO acum ar putea însemna „apariția celui de-al treilea război mondial”

Aderarea Ucrainei la NATO acum ar putea însemna „apariția celui de-al treilea război mondial”, a declarat fostul secretar general adjunct al alianței, transmite sursa.

Rose Gottemoeller a declarat pentru Sky News că președintele american Joe Biden a avut „dreptate” când a spus că Kievul nu este pregătit să devină membru NATO, deoarece acest lucru ar putea însemna „un război general în Europa”.

„Ar putea însemna, de asemenea, apariția celui de-al Treilea Război Mondial și asta nu este în interesul nimănui, nici în Europa, nici în Ucraina, nici pe frontul global”, a spus ea.

Gottemoeller a declarat că este „clar că NATO este gata să accepte Ucraina ca membru imediat ce va fi posibil”.

Ea a adăugat că este important că NATO a decis să renunțe la așa-numitul plan de acțiune pentru aderare (MAP) pentru Ucraina, care stabilește obiectivele politice, economice și militare pe care candidații trebuie să le îndeplinească.

Întrebată dacă există pericolul ca Rusia să se folosească de ceea ce Volodimir Zelenski a numit formulări „vagi” pentru a forța diviziuni în cadrul NATO, Gottemoeller a spus că acesta „a fost modul de operare al Rusiei… încă din epoca sovietică”.

„Este ceva la care NATO este foarte atentă și foarte foarte foarte capabilă să contracareze”, a spus ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!