Sari la conținut

Franța a confirmat că va invita Rusia la comemorarea Debarcării din Normandia, datorită „sacrificiilor popoarelor sovietice”

Franța a confirmat că o delegație rusă va fi invitată să participe în luna iunie la comemorarea a 80 de ani de la Debarcarea din Normandia, în pofida tensiunilor dintre Paris și Moscova, relatează Le Monde, conform sursei.

„Rusia va fi totuși invitată să fie reprezentată, astfel încât să fie onorate importanța angajamentului și sacrificiilor popoarelor sovietice, precum și contribuția lor la victoria din 1945”, a precizat comisia franceză responsabilă de organizarea festivităților, confirmând o informație transmisă marți pe surse de postul de radio Europe 1 și preluată de mai multe ziare din Franța.

Le Monde notează că deocamdată nu s-au oferit detalii suplimentare cu privire la nivelul la care Rusia ar putea fi reprezentată la evenimentul ce urmează să fie organizat în data de 6 iunie, dar că președintele rus Vladimir Putin nu a fost invitat.

De altfel, Franța ar fi obligată să îl rețină pe Putin dacă acesta intră pe teritoriul său în virtutea mandatului de arestare emis pe numele președintelui rus de Curtea Penală Internațională.

De regulă, la comemorarea Debarcării din Normandia țările care au luptat împotriva forțelor Axei în al Doilea Război Mondial sunt reprezentate la cel mai înalt nivel, delegațiile lor fiind conduse de șefii statului sau guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!