Sari la conținut

Gabriela Firea: Nu voi prelua poziția de președinte PSD


Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, afirmă că în cazul în care va câștiga un nou mandat ca primar, nu va încerca să preia conducerea PSD de la Marcel Ciolacu: „Chiar și dacă domnul Marcel Ciolacu m-ar ruga personal vreodată să preiau această poziție de președinte al PSD, nu voi face acest lucru”, a declarat ea. Firea a subliniat că nu crede că societatea românească este pregătită să accepte o femeie la conducerea unui guvern sau a unui partid.

Fostul președinte Traian Băsescu a sugerat recent că Gabriela Firea nu are șanse să-l învingă pe Nicușor Dan și că singura situație în care ar putea întâmpla acest lucru ar fi dacă Piedone ar renunța la cursă. Firea a respins vehement această teorie și i-a răspuns ironic lui Băsescu, spunând că acesta se comportă ca un fel de oracol care vorbește în sentințe și că nu ar acorda mare credit profețiilor sale.

În ceea ce privește preluarea conducerii PSD, Firea a afirmat că nu își dorește acest lucru și că nu crede că societatea românească este pregătită să accepte o femeie într-o astfel de poziție. Ea a subliniat că, chiar și în cazul în care ar fi rugată de Marcel Ciolacu să preia conducerea partidului, nu ar face acest lucru. Firea consideră că precedentul în care o femeie a condus partidul și guvernul a fost o conjunctură determinată de un bărbat și că aceasta nu a fost o competiție reală între membrii partidului. Ea nu crede că societatea românească va permite în următorii 5-10 ani ca o femeie să conducă un guvern sau un partid, în ciuda meritocrației și recunoașterii sale.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!