Sari la conținut

Gaza: SUA cere Consiliului de Securitate să voteze în favoarea armistițiului propus

Washingtonul a anunțat duminică că a cerut Consiliului de Securitate al ONU să voteze asupra proiectului său de rezoluție, care solicită Israelului și Hamas să implementeze imediat acordul de încetare a focului în Gaza, conform AFP, conform sursei.

La Tel Aviv, pe 25 mai 2024, oamenii au protestat cerând demisia guvernului premierului Benjamin Netanyahu și recuperarea ostaticilor din Fâșia Gaza.

„Astăzi, Statele Unite au solicitat Consiliului de Securitate să ia în considerare votarea proiectului de rezoluție american (…) sprijinind propunerea actuală”, a declarat Nate Evans, purtătorul de cuvânt al misiunii americane la ONU, într-un comunicat.

Conform Ministerului Sănătății din Gaza, cel puțin 274 de palestinieni au fost uciși și alți 698 au fost răniți în atacurile israeliene de sâmbătă asupra taberei de refugiați al-Nuseirat și din zonele învecinate din centrul Gazei, potrivit Reuters.

Sâmbătă, Armata israeliană (IDF) a anunțat că patru ostatici israelieni au fost salvați de trupele israeliene din captivitatea grupării islamiste Hamas într-o operațiune desfășurată în centrul Fâșiei Gaza. În timpul operațiunii, au avut loc bombardamente aeriene intense asupra adăposturilor Hamas pentru a sprijini trupele terestre.

Imaginile de pe rețelele sociale, pe care Reuters nu le-a putut verifica imediat, arătau cadavre mutilate pe străzi pline de sânge. Sâmbătă seara, brigăzile armate al-Qassam ale Hamas au declarat că unii ostatici au fost uciși în operațiunea Israelului de eliberare a ostaticilor din tabăra de refugiați al-Nuseirat.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!