Sari la conținut

Grecia: Alertă de risc ridicat de incendii, primul val de caniculă din acest an va atinge apogeul miercuri și joi

Autoritățile elene au emis marți prima alertă de risc de incendiu din această vară în Grecia, conform publicației eKathimerini. Instituțiile de protecție civilă au avertizat că există un risc semnificativ de incendii în mai multe regiuni, conform sursei.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis cetățenilor români aflați în Grecia sau care intenționează să călătorească acolo că Serviciul Național de Meteorologie a emis un buletin meteorologic care indică temperaturi foarte ridicate între 11 și 14 iunie 2024.

Ministerul Protecției Civile și Crizelor Climatice a avertizat că, în această perioadă, riscul de incendii va fi crescut, în special în regiunile Attica, Peloponez și zonele Viotia, Fthiotida și Fokida din Grecia continentală.

Instituțiile elene au publicat și o hartă de risc, marcând cu galben zonele cu risc ridicat și cu portocaliu cele cu risc foarte ridicat.

Autoritățile sfătuiesc populația să evite activitățile care pot provoca incendii, precum arderea ierbii uscate și a crengilor, utilizarea mașinilor care produc scântei (ferăstraie circulare, aparate de sudură), grătarele în aer liber, fumatul stupilor și aruncarea țigărilor aprinse. Arderea câmpurilor este interzisă pe toată durata sezonului de incendii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!