Sari la conținut

Grecia prevede că va înregistra un număr tot mai mare de turiști în anii următori

Potrivit analizelor interne și externe, citate de publicația greacă Ekathimerini, Grecia se pregătește să înregistreze noi cifre record în ceea ce privește numărul de turiști în 2024 și în anii ce urmează, atrăgând vizitatori din noi piețe și consolidându-și poziția ca destinație turistică globală, scrie sursa.

Cu toate acestea, aceste analize atrag atenția asupra provocărilor legate de turismul excesiv, subliniind importanța unor proiecte de infrastructură susținute de fonduri europene, necesitatea investițiilor în sustenabilitate și îmbunătățirea calificărilor personalului din sector.

Conform analizei Fitch Solutions, se preconizează că turismul în Grecia va atinge noi cifre record pe termen mediu, cu sosiri în jurul a 40 de milioane de turiști, țara devenind una dintre cele mai atractive destinații turistice la nivel internațional.

Fitch anticipează o creștere continuă a turismului în acest an, după recuperarea completă din 2023 în urma pandemiei. Se estimează că sosirile vor crește cu 5,3% în acest an, ajungând la 34,5 milioane, reprezentând 104,4% față de nivelul din 2019 (31,3 milioane), respectiv față de 32,7 milioane înregistrate în 2023.

Până în 2028, Fitch Solutions proiectează că trendul ascendent va continua, susținut de vizitatorii din noi piețe, dar și de cele tradiționale. Estimează că până în 2028, Grecia va atrage 39,3 milioane de turiști, cu o rată medie de creștere de 3,7%.

Cu toate acestea, Fitch Solutions subliniază riscul legat de turismul excesiv și impactul asupra capacității țării de a furniza servicii turistice, pe măsură ce numărul de vizitatori crește.

În plus, conform unei analize efectuate de grupul bancar Alpha Bank, perspectivele turismului elen în acest an sunt deosebit de favorabile, în ciuda presiunilor asupra cererii externe, în contextul relaxării condițiilor din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!