Sari la conținut

Greva controlorilor de trafic aerian din Franța a afectat zborurile din întreaga Europă joi

Zborurile din întreaga Europă sunt grav perturbate joi din cauza grevei controlorilor de trafic aerian din Franța. Agențiile AFP și Reuters, citate de Agerpres, raportează că mai mult de 2.000 de zboruri au fost anulate, iar alte 1.000 sunt în pericol să-și schimbe ruta pentru a evita spațiul aerian francez, conform sursei.

Autoritățile aeronautice franceze au solicitat companiilor aeriene să anuleze o proporție semnificativă a zborurilor programate pentru ziua de joi pe aeroporturile Paris Orly, Paris Charles-De-Gaulle și Marseille-Provence. Aceasta este o reacție la intrarea în grevă a controlorilor de trafic aerian, care este un fenomen frecvent în Franța și care are un impact major asupra traficului aerian în întreaga Europă.

Compania aeriană Ryanair a anulat peste 300 de zboruri din cauza grevei, afectând rute din Marea Britanie către Spania sau Italia. Ryanair a cerut oficialilor din Uniunea Europeană să intervină pentru a limita impactul grevelor.

Chiar dacă cel mai mare sindicat al controlorilor de trafic aerian din Franța a anulat greva programată pentru 25 aprilie, după ce a ajuns la un acord cu conducerea privind condițiile de muncă, anulările zborurilor au survenit în ciuda acestui fapt. Acordul a venit prea târziu pentru a preveni perturbările din traficul aerian și, în plus, alte sindicate nu au finalizat încă discuțiile.

Cu Jocurile Olimpice de la Paris în plan, există îngrijorări că grevele controlorilor de trafic aerian ar putea provoca perturbări semnificative. Mai mult de un milion de călători sunt așteptați să ajungă la Paris pentru eveniment, iar grevele ar putea crea probleme serioase în calea desfășurării acestuia în condiții optime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!