Sari la conținut

Grevă marți și miercuri din partea membrilor de bord Lufthansa pentru a solicita salarii mai mari

Sindicatul OZN al însoţitorilor de bord a declarat sâmbătă că greva, care a fost votată de membri, va afecta plecările de pe aeroportul din Frankfurt marţi şi plecările din Munchen miercuri, anunță sursa.

Lufthansa a spus că aproximativ 100.000 de pasageri ar fi probabil afectaţi.

Grupul de companii aeriene a avertizat joi că pierderile din exploatare din primul trimestru vor creşte şi a oferit o perspectivă modestă pentru 2024, în timp ce se luptă cu conflicte de muncă costisitoare, compensând boomul călătoriilor.

Companiile aeriene europene au beneficiat de o cerere fără precedent de la pandemie, permiţându-le să crească preţurile, dar costurile mai mari cu forţa de muncă şi întreţinerea au limitat creşterea veniturilor.

Lufthansa, în special, a acceptat noi acorduri pentru salarii mai mari, pentru a pune capăt grevelor, despre care analiştii şi investitorii spun că ameninţă ţinta de marjă operaţională pentru 2024.

Joi, personalul de la sol al Lufthansa a organizat o grevă, în timp ce miercuri echipajul de cabină a votat pentru grevă, deoarece solicită o creştere a salariului cu 15%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!