Sari la conținut

Hamas acuză Israelul de uciderea unor ostatici în timpul unei operațiuni de salvare din tabăra al-Nuseirat

Sâmbătă, Brigăzile al-Qassam ale Hamas au acuzat Israelul că, în timpul unei operațiuni de eliberare a ostaticilor din tabăra de refugiați al-Nuseirat și din zonele apropiate din centrul Gazei, au ucis mai mulți ostatici, conform Reuters.

„Prin comiterea de masacre oribile, Israelul a reușit să-și elibereze unii ostatici, însă i-a ucis pe alții”, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzilor al-Qassam, Abu Ubaida, pe Telegram.

În timpul raidului, forțele israeliene au salvat patru ostatici ținuți de Hamas din octombrie. Totuși, peste 200 de palestinieni au fost uciși în atacuri aeriene în aceeași zonă, conform oficialilor Hamas, în unul dintre cele mai sângeroase atacuri din acest conflict.

Nu este clar dacă salvarea ostaticilor și atacul aerian făceau parte din aceeași operațiune, dar ambele au avut loc în al-Nuseirat, o zonă grav afectată de războiul de opt luni dintre Israel și Hamas.

„Operațiunea de sâmbătă reprezintă un mare pericol pentru ostaticii inamici și va avea un impact negativ asupra condițiilor și vieții acestora”, a adăugat Abu Ubaida.

IDF a anunțat că patru ostatici israelieni au fost salvați de trupele israeliene din captivitatea Hamas, într-o operațiune desfășurată în centrul Fâșiei Gaza. În timpul operațiunii, au avut loc lovituri aeriene intense împotriva adăposturilor Hamas pentru a sprijini trupele terestre.

Imagini pe rețelele sociale, pe care Reuters nu le-a putut verifica imediat, arătau cadavre pe străzi pline de sânge.

„A fost ca un film de groază, dar acesta a fost un masacru adevărat. Dronele și avioanele israeliene au tras toată noaptea la întâmplare asupra caselor și asupra celor care încercau să fugă”, a declarat Ziad, un paramedic și locuitor din Nuseirat.

Bombardamentele s-au concentrat asupra unei piețe locale și a moscheii al-Awda, a adăugat el pentru Reuters.

„Pentru a elibera patru persoane, Israelul a ucis zeci de civili nevinovați”, a comentat Ziad.

Un comandant al forțelor speciale israeliene a fost ucis în timpul operațiunii, potrivit unui comunicat al poliției.

Polonia a lăudat salvarea ostaticilor, menționând că unul dintre ei are dublă cetățenie, israeliană și poloneză.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!