Sari la conținut

Honduras: Un conflict între bande rivale s-a terminat cu cel puţin 41 de morţi într-o închisoare pentru femei

Un conflict între bande rivale a făcut marţi cel puţin 41 de morţi într-o închisoare pentru femei din apropierea capitalei Hondurasului, a anunţat poliţia, notează sursa.

Cel puţin „41 de persoane au murit”, potrivit unei prime estimări, în violenţele care au avut loc în această închisoare situată la 25 de kilometri nord de capitala Tegucigalpa, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, Edgardo Barahona.

Adjuncta ministrului securităţii Julissa Villanueva a anunţat pe Twitter o „situaţie de urgenţă”, denunţând “acte de vandalism”.

Presedinta familiilor deţinutelor, Delma Ordónez, a declarat presei locale că membrele unui grup de femei au incendiat celula unei bande rivale.

Clădirea în care au pierit victimele „este complet distrusă, a fost făcută cenuşă”, a afirmat ea, precizând că închisoarea avea aproximativ 900 de femei.

Numeroşi membri ai poliţiei şi armatei au fost desfăşuraţi în jurul închisorii unde rudele deţinutelor s-au strâns în număr mare pentru a afla informaţii, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse la faţa locului. (Agerpres)

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu incendiul, dar și cu rudele devastate de vestea morții deținutelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!