Sari la conținut

Identitatea atacatorului de la Aeroportul Chişinău a fost confirmată. Bărbatul era căutat în Tadjikistan

`Procuratura Generală de la Duşanbe a anunţat numele bărbatului din Tadjikistan, care a ucis 2 persoane la Aeroportul Chişinău. Acesta se numeşte Rustam Ashurov şi era implicat în răpirea prim-vicepreşedintelui unei bănci.

Procuratura Generală din Tadjikistan a emis un comunicat de presă în care a anunţat că Rustam Ashurov, atacatorul de Aeroportul din Chişinău, era căutat de autorităţile din ţara de origine, scrie sursa.

Potrivit informaţiilor, pe 23 iunie, la ora 22:10, Ismatulloev Shuhrat Abdugafforovich prim-vicepreşedintele „Orienbank” din Tadjikistan, a fost răpit de un grup infracţional organizat de pe strada Zakariye Rozi din Duşanbe.

În aceeaşi zi, a fost iniţiat un dosar penal pe caz şi a fost creat un grup operativ-investigativ pentru a ancheta infracţiunea.

În timpul investigaţiei, a fost identificat că unul dintre membrii grupului criminal organizat este Ashurov Rustam Karimovici, cetăţean al Republicii Tadjikistan, născut la 25 martie 1980, locuitor al oraşului Duşanbe. Ulterior, după comiterea acestei infracţiuni, acesta a fugit în Republica Moldova prin Turcia cu intenţia de a se ascunde în continuare în ţările Uniunii Europene.

„În timp ce traversa frontiera de stat a Republicii Moldova şi încerca să fie reţinut, acesta a luat o armă de la unul dintre ofiţerii de poliţie de la aeroportul din Chişinău, a ucis două persoane şi a luat ostatice mai multe persoane. În timpul operaţiunii antiteroriste, Ashurov R.K. a fost rănit şi arestat. Ancheta penală în acest caz este în curs de desfăşurare”, se arată în comunicat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!