Sari la conținut

Imagini uimitoare cu aurora boreală au fost distribuite pe rețelele sociale din întreaga lume, inclusiv din România, Marea Britanie, Franța și SUA, ca urmare a unei furtuni geomagnetice rare.

. Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA (NOAA) a emis o avertizare de furtună geomagnetică severă, alertând operatorii de centrale electrice și navele spațiale să ia măsuri de precauție.

Acest eveniment rar a fost provocat de un grup mare de pete solare care a generat erupții solare puternice, permitând vizualizarea aurorii boreale în locuri neobișnuite. Fenomenul a fost observat în diverse regiuni, inclusiv în Marea Britanie, Irlanda, România și SUA, generând un val de entuziasm pe rețelele sociale.

Comentariile entuziaste au însoțit imaginile spectaculoase, iar NASA a asigurat că furtuna nu a reprezentat o amenințare serioasă pentru astronauți sau pentru sateliții științifici. Cu toate acestea, precauții suplimentare au fost luate pentru a evita deteriorarea instrumentelor extrem de sensibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!