Sari la conținut

În Arizona, colaboratorii lui Trump sunt acuzați de tentativă de a schimba rezultatele alegerilor din 2020

Statul Arizona a inculpat 18 persoane în legătură cu o tentativă de a răsturna rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 în favoarea lui Donald Trump, a anunțat procurorul general al statului miercuri, conform AFP, scrie sursa.

Printre cei inculpați se numără Rudy Giuliani, fostul avocat personal al lui Donald Trump, alături de 11 republicani locali și alte șapte persoane din afara statului, inclusiv Mark Meadows, fostul șef de cabinet al lui Trump la Casa Albă, și avocații Jenna Ellis și John Eastman.

Acuzațiile se referă la un presupus complot pentru atribuirea de mari electori lui Trump în Arizona, stat câștigat la limită de Joe Biden în 2020. Chiar dacă Biden a câștigat Arizona cu puțin peste 10.000 de voturi, mulți republicani au susținut, fără dovezi, că au existat fraude și că Trump ar fi câștigat în acest stat.

Deși fostul președinte nu a fost inculpat, el a fost desemnat drept “participant la conspirație neinculpat”. Este de remarcat că Trump este deja implicat în procese penale în Georgia, alături de Meadows, Giuliani, Ellis și Eastman, în legătură cu acțiuni similare de răsturnare a rezultatelor alegerilor din 2020.

Aceste inculpări survin într-un moment în care Donald Trump este din nou candidat la Casa Albă împotriva lui Joe Biden și continuă să susțină, fără temei, că ar fi câștigat alegerile din 2020.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!