Sari la conținut

În cabinetul de securitate al Israelului au apărut tensiuni, cu ministrul Apărării criticându-l pe premierul Netanyahu

Într-un rar act public care evidențiază divergențele cu privire la direcția campaniei militare din cadrul cabinetului de război al Israelului, ministrul apărării Yoav Gallant a îndemnat premierul Benjamin Netanyahu să declare public că Israelul nu are intenția de a prelua conducerea civilă și militară în Gaza, conform raportului BBC, transmite sursa.

Gallant a afirmat că această problemă a fost ridicată în mod constant în cadrul cabinetului începând cu luna octombrie și că nu a primit încă un răspuns clar.

În replică, Netanyahu a respins ferm aceste cerințe, exprimându-și îngrijorarea că o astfel de decizie ar putea duce la preluarea controlului asupra Gazei de către Hamas sau la instaurarea unei guvernări militare israeliene.

Alți membri ai cabinetului, printre care și Benny Gantz, au susținut punctul de vedere al ministrului apărării, subliniind că este necesară o clarificare urgentă a poziției Israelului în ceea ce privește conducerea Gazei după încheierea conflictului.

Conform lui Gallant, lipsa unui plan viabil pentru guvernarea post-război a Gazei ar putea duce la un vid de putere care ar putea fi exploatat de către grupările extremiste, amenințând astfel securitatea și stabilitatea în regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!