Sari la conținut

În comparație cu Statele Unite, Europa devine din ce în ce mai săracă.

Pierre-André Buigues și Elie Cohen, doi economiști, afirmă că sărăcirea relativă a zonei euro în comparație cu Statele Unite este o realitate, scrie sursa.

Atunci când Statele Unite au profitat de efectele celui de-Al Doilea Război Mondial și au preluat conducerea în creșterea economică și inovația tehnologică, țările europene și-au luat locul. Incontestabil, tendința sugera o convergență economică între cele mai dezvoltate economii europene. Cu toate acestea, se pare că mecanismul a stagnat și că decalajul se mărește din nou în favoarea Statelor Unite, conform Le Monde.

Într-o notă din iulie 2022, McKinsey a remarcat că Uniunea Europeană a înregistrat o creștere medie anuală a produsului intern brut (PIB) pe cap de locuitor de 0,8% între 2010 și 2020 – o perioadă de zece ani – mai mult decât cea a Statelor Unite (1,7%).

Datele Băncii Mondiale (BM) par să confirme acest declin economic în țările din zona euro. În 2010, PIB-ul pe cap de locuitor măsurat în dolari a fost cu 30% mai mare în Statele Unite comparativ cu zona euro. În 2022, doisprezece ani mai târziu, decalajul s-a dublat: cu 87% mai mult în Statele Unite decât în zona euro.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!