Sari la conținut

În favoarea infracționalității cu guler alb, temută mafie italiană a renunțat aproape complet la crime

Conform ultimelor date oficiale, mafia din Italia a ucis doar 17 oameni în 2022, față de peste 700 în 1991, scrie sursa.

Miliarde de euro intrați în Italia ca fonduri de relansare economică post-COVID, care se dovedesc a fi atractive și pentru familiile mafiote, contribuie la trecerea către evaziunea fiscală și frauda financiară. Luna trecută, guvernul condus de premierul Giorgia Meloni a dezvăluit că a descoperit o fraudă de 16 miliarde de euro (17 miliarde de dolari) în schemele de îmbunătățire a locuințelor.

În plus, procurorii examinează posibilitatea ca un pachet de stimulare al Uniunii Europene în valoare de 200 de miliarde de euro să fie folosit prost.

De asemenea, procurorii afirmă că grupurile criminale organizate puternice din Italia nu sunt responsabile pentru toată frauda, ei suspectează o implicare semnificativă.

Oficialul Procuraturii Naționale Antimafie și Antiterorism Barbara Sargenti a declarat pentru Reuters: „Ar fi fost o prostie să credem că nu vor profita de un aflux uriaş de numerar”.

Cele mai cunoscute grupuri mafiote din Italia sunt Cosa Nostra din Sicilia și Camorra din Napoli, dar ‘Ndrangheta, din regiunea de sud a Calabriei, este cel mai mare grup criminal organizat din peninsulă.

În ciuda controlului puternic asupra comerțului cu cocaină în Europa, ‘Ndrangheta a condus „tranziția” către fraudele cu finanțare în ultimul deceniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!