Sari la conținut

În noaptea de Paști, tensionele în conflictul dintre Ucraina și Rusia au continuat să escaladeze, cu forțele Moscovei declanșând un atac surpriză folosind 24 de drone Shahed.

Cu toate acestea, eforturile lor au fost în mare parte respinse, cu 23 din cele 24 de drone fiind interceptate și doborâte de către forțele aeriene ucrainene. Acest atac vine în urma unor lovituri rusești devastatoare sâmbătă, care au vizat regiunile Harkov și Dnipro din Ucraina, precum și orașul-port Odesa, soldate cu pierderea a cel puțin două vieți civile și cu pagube semnificative la nivelul infrastructurii locale.

Într-o mișcare mai puțin obișnuită, Rusia a reușit să atragă un număr semnificativ de cetățeni cubanezi să se înroleze în forțele armate ruse, oferindu-le salarii considerabile și promițându-le pașapoarte rusești la scurt timp după ce aceștia se înrolează. Această strategie a fost dezvăluită după ce informații despre peste 200 de cubanezi care s-au înrolat în armata rusă au fost scurse de hackeri pro-ucraineni, iar investigațiile ulterioare au confirmat că cel puțin 31 dintre aceștia au fost implicați în activități legate de armată rusă.

Pierderile înregistrate de forțele Moscovei au fost semnificative, conform estimărilor armatei ucrainene. Acestea includ pierderea a peste 860 de soldați, precum și daune materiale semnificative, incluzând 9 tancuri, 18 vehicule blindate de luptă, 21 de tunuri, 1 lansator multiplu de rachete și alte echipamente militare.

Într-un alt context, președintele rus Vladimir Putin a participat la slujba de Paște ținută de patriarhul Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia. Alături de alți credincioși, Putin și-a exprimat sprijinul pentru liderul bisericii și, implicit, pentru politica sa în ceea ce privește conflictul cu Ucraina. Acest gest are semnificații profunde în contextul tensiunilor geopolitice actuale și a continuării luptelor în regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!