Sari la conținut

În Noua Caledonie peste o sută de turiști au fost evacuați

Aproximativ o sută de turiști au fost evacuați din Noua Caledonie, un arhipelag francez din Pacific care se află de o săptămână într-o criză politică și de securitate, a declarat miercuri reprezentantul Franței la fața locului, conform AFP, transmite sursa.

Australia și Noua Zeelandă au început evacuarea cetățenilor lor blocați pe insulă cu o zi înainte, marți, după izbucnirea revoltelelor violente săptămâna trecută, care au dus la moartea a șase persoane, inclusiv doi jandarmi.

“Un număr de peste o sută de turiști au revenit deja în țările lor prin zboruri organizate de autoritățile lor”, a declarat miercuri Înaltul Comisar al Republicii, Louis Le Franc, într-un comunicat.

“Operațiunile de evacuare vor continua până la redeschiderea aeroportului internațional La Tontouta”, care este închis cel puțin până sâmbătă, a adăugat el în comunicatul său.

În plus, Înaltul Comisar a menționat că noaptea de marți spre miercuri “a fost mai liniștită decât cea precedentă, cu excepția a două incendii în zona Nouméa”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!