Sari la conținut

În Papua Noua Guinee, aproximativ 2.000 de persoane au fost surprinse și îngropate de vii în urma unei alunecări de teren

Peste 2.000 de persoane au fost acoperite de un alunecare masivă de pământ în Papua Noua Guinee săptămâna trecută, potrivit centrului național pentru dezastre, care a declarat luni că din cauza terenului periculos și a dificultăților în aducerea ajutorului la fața locului, șansele de salvare sunt reduse, relatează Reuters, conform sursei.

Bilanțul persoanelor afectate de alunecarea de teren din zona satului Yambali din provincia Enga, situată în nordul țării, se bazează pe estimările autorităților locale, care au crescut constant de la momentul alunecării de teren de vineri.

Într-o scrisoare adresată ONU duminică și făcută publică luni, Centrul Național pentru Dezastre a revizuit bilanțul la 2.000 de persoane. Alunecarea de teren a cauzat, de asemenea, distrugeri majore ale clădirilor și grădinilor oamenilor, conform aceleiași surse.

„Situația rămâne instabilă, deoarece alunecarea de teren continuă să se miște lent, reprezentând un pericol continuu atât pentru echipele de salvare, cât și pentru supraviețuitori”, se menționează în scrisoare.

Directorul de țară al CARE International PNG, Justine McMahon, a declarat luni pentru postul de televiziune ABC că aproximativ 4.000 de persoane locuiau în apropierea zonei afectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!