Sari la conținut

În primul său miting după condamnarea sa, Trump reîncepe atacurile asupra lui Biden și politicilor privind imigrația

Donald Trump a reiterat opoziția sa față de imigrație joi, în timpul primului său eveniment de campanie de la verdictul în procesul său penal. El a criticat politica de frontieră deschisă a lui Joe Biden, chiar dacă acesta din urmă a adoptat recent o poziție mai conservatoare, notează AFP, conform sursei.

Candidatul republican la președinția SUA, fostul președinte Donald Trump, a vorbit în fața susținătorilor săi la un miting de campanie joi, 6 iunie 2024, în Phoenix. El a pledat pentru anularea decretului “Joe escrocul” în prima zi a mandatului său, caracterizându-l drept “pro-invazie”, “pro-trafic de copii” și chiar “pro-trafic de droguri”.

Trump a subliniat că intenționează să încheie toate politicile de frontieră deschise ale administrației Biden în timpul evenimentului de campanie din Arizona, un stat-cheie la granița cu Mexicul, prin care trec mulți migranți din diverse țări.

Cu alegerile prezidențiale apropiindu-se, imigrația a devenit un subiect central al campaniei, cu republicani care-l acuză pe Biden că este responsabil pentru o “invazie” la graniță.

Trump a promis măsuri de retorsiune, inclusiv impunerea de taxe vamale asupra țărilor care nu opresc fluxul de migranți către Statele Unite.

El a subliniat că SUA deține o putere economică considerabilă și că va folosi instrumente precum taxele vamale pentru a sancționa țările care nu cooperează.

Evenimentul de campanie a fost primul pentru fostul președinte de la condamnarea sa într-un caz de falsificare contabilă la sfârșitul lunii mai.

Planul anunțat de Biden marți facilitează expulzările în Mexic, cu puține excepții. Restricțiile vor rămâne în vigoare până când numărul intrărilor ilegale va scădea sub 1.500 pe zi.

Imigrația reprezintă una dintre cele mai mari amenințări electorale la adresa președintelui în exercițiu, conform sondajelor. În 2020, Joe Biden a câștigat Arizona cu o diferență de numai 10.000 de voturi, conform AFP.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!