Sari la conținut

„Inaugurarea” lui Putin: o serie de țări au refuzat să-și trimită reprezentanții la Moscova

O serie de țări UE, printre care Cehia, Estonia, Letonia și Lituania, au anunțat că nu își vor trimite reprezentanții la așa-numita „inaugurare” a președintelui rus Vladimir Putin pe 7 mai.

O serie de țări UE au anunțat că nu își vor trimite reprezentanții la așa-numita „inaugurare” a președintelui rus Vladimir Putin, care este programată să aibă loc pe 7 mai, transmite UNN . 

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Jan Lipavsky, a declarat că nu vor fi cehi la inaugurarea președintelui rus Vladimir Putin. În plus, guvernul ceh și-a rechemat ambasadorul în Rusia. 

„Relațiile actuale dintre Cehia și Rusia nu corespund cu faptul că un reprezentant al ambasadei noastre ar trebui să fie prezent la „inaugurarea” președintelui rus de marți”, a spus Lipavsky.

De asemenea, ministrul Afacerilor Externe al Estoniei, Margus Tsahkna, a spus că țara nu își va trimite reprezentantul la ceremonia de „inaugurare” a lui Putin.

„Estonia nu poate legitima relațiile diplomatice cu un stat agresor și am decis să nu participăm la ceremonia de „inaugurare” a lui Putin”, a spus Țakhna. El a mai adăugat că într-un moment în care Putin poartă un război agresiv în Europa, ucide și deportează oameni nevinovați și efectuează atacuri hibride împotriva membrilor UE și NATO, Estonia consideră că este „de neconceput să participe la ceremonii care îi perpetuează domnia”. 

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!