Sari la conținut

Incidentul din China s-a soldat cu 36 de morţi în urma surpării unei porţiuni de autostradă în sudul ţării

Un nou bilanţ a fost anunțat joi de presa de stat, care indică 36 de decese ca urmare a unui accident de autostradă în sudul Chinei, notează AFP, conform sursei.

Agenţia de presă Xinhua a informat joi la orele 05.30 (miercuri, 21.20 GMT) că “36 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 30 de persoane au fost rănite”, precizând că vieţile celor răniţi nu sunt în pericol.

Douăzeci de vehicule au fost “prinse” în surparea unei porţiuni de autostradă între oraşul Meizhou şi comitatul Dabu, în provincia Guangdong, care a avut loc miercuri în jurul orelor 02.10 (marţi, 18.10 GMT), în care au fost implicate 54 de persoane în total, indicase Xinhua.

Televiziunea de stat CCTV a declarat că surparea a fost un “dezastru geologic natural”, care s-a produs “sub impactul puternicelor ploi persistente”.

Averse uriaşe s-au abătut în ultimele săptămâni în provincia industrială Guangdong, care are Canton drept capitală, provocând inundaţii grave şi alunecări de teren. În ultimele zile, ploile torenţiale au fost mult mai puternice decât în mod normal pentru această perioadă a anului chiar înainte de sezonul musonilor.

“Intensificarea schimbărilor climatice” creşte probabilitatea unor “ploi abundente care apar de obicei doar în lunile de vară”, a declarat luna trecută Yin Zhijie, responsabil de prognozele hidrologice la ministerul chinez al resurselor de apă, la postul naţional de radio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!