Sari la conținut

Îndemnul lui Vladimir Putin pentru populația rusă: ,,Lăsați băutura, apucați-vă de schi!”

Președintele Vladimir Putin i-a îndemnat din nou pe ruși să renunțe la consumul de alcool, reluând în timpul discursului său în fața națiunii una dintre tezele despre care a vorbit tot mai des în ultimii ani, transmite sursa.

„Mai mulți oameni trebuie să facă activități sportive, vor fi alocate fonduri pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive. Lăsați băutura, apucați-vă de schi!”, a îndemnat el, promițând că autoritățile ruse au „planuri” pentru a îmbunătăți speranța de viață în Rusia pentru a ne asigura că viitoarea generație este puternică și robustă”.

Putin a vorbit și în perioada în care a fost prim-ministru al Rusiei ca parte a rocadei la putere cu Dmitri Medvedev despre această problemă, cerând în 2009 inclusiv sprijinul OMS pentru a ajuta Rusia să combată flagelul.

Însă site-ul de investigații Meduza arăta într-un amplu material publicat după începerea invaziei rusești în Ucraina că Putin s-a preocupat mai degrabă în ultimii ani de această problemă în condițiile în care îndemnurile sale la abstinență față de alcool s-au dovedit a fi nepopulare în rândul rușilor.

Sursele celor de la Meduza afirmau la momentul respectiv că Putin a început să acorde o atenție sporită acestei probleme fiindcă oficialii ruși au început să bea alcool mult mai des și mult mai mult pe fondul războiului din Ucraina.

Putin îi îndeamnă pe ruși să bea mai puțin și să facă mai mulți copii

La o întâlnire anterioară cu producătorii de alcool Putin i-a contrazis pe aceștia când ei i-au spus că „rușii au crescut la propriu cu alcool”.

„Am crescut cu laptele matern (…) Chiar și băuturile alcoolice bune, de înaltă calitate, se bazează în continuare pe alcool. Oferă putere pentru o perioadă foarte scurtă de timp, apoi…”, le-a spus liderul de la Kremlin.

În cadrul amplului discurs pe care l-a susținut miercuri pentru poporul rus el a mai spus că „religia și valorile noastre morale sunt cele care sunt în prim plan aici”.

„Familiile mari trebuie să devină norma. În următorii șase ani, trebuie să atingem o rată sustenabilă a natalității. Propunem măsuri care să sprijine familiile numeroase”, a mai declarat el.

El și-a început cuvântarea prin a afirma că „acest discurs este o privire spre viitor, există probleme care trebuie rezolvate pentru dezvoltarea țării” și că a vorbit „cu rușii din întreaga țară, inclusiv cu profesori, voluntari și soldați”.

Putin a dat totodată asigurări că Rusia nu are nicio intenție să atace vreuna din țările NATO din Europa, afirmând că avertismentele oficialilor occidentali în acest sens nu sunt decât „prostii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!