Sari la conținut

Individul care a încercat să desfășoare un atac jihadist la New York în Ajunul Anului Nou a primit o condamnare la aproape trei decenii de închisoare

Departamentul de Justiție de la Washington a anunțat joi că Trevor Bickford, un american în vârstă de 20 de ani care a atacat polițiștii cu o macetă în noaptea de Anul Nou 2023 la New York, a fost condamnat la 27 de ani de închisoare, conform raportărilor AFP și Agerpres, scrie sursa.

Tânărul radicalizat, care intenționa să comită un atac jihadist în seara de 31 decembrie 2022, a pledat vinovat în ianuarie pentru că a atacat trei polițiști în apropierea Times Square, un loc unde mii de locuitori din New York și turiști din întreaga lume se adună în noaptea de Anul Nou.

El i-a rănit pe acești polițiști la cap și umeri, fără să le pună viața în pericol, înainte de a fi imobilizat.

Merrick Garland, procurorul general al SUA, a declarat într-un comunicat că acest verdict îl face pe Trevor Bickford responsabil pentru atacul său terorist premeditat din Times Square, în care a încercat să ucidă trei polițiști din New York în timpul unei izbucniri de violență.

Originar din Maine, în nord-estul Statelor Unite, tânărul a manifestat semne de radicalizare islamistă înainte de evenimentele respective. Inițial, intenționa să călătorească în străinătate pentru a se alătura unor grupări jihadiste, dar ulterior a decis să comită un atac în Statele Unite, conform documentelor instanței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!