Sari la conținut

Industria rusă de petrol și gaze se confruntă cu o criză de personal din cauza mobilizării militare și a problemelor demografice mai vechi. Companiile luptă să găsească angajați într-o piață dominată de competiția cu armata și producătorii de armament.

Criza de personal nu este un fenomen nou în Rusia, care se confruntă de ani de zile cu o scădere a populației active. Invadarea Ucrainei a amplificat această problemă, iar industria de petrol și gaze este acum afectată de lipsa de personal, cu un deficit estimat la aproximativ 40.000 de angajați.

Companiile din acest sector se confruntă cu dificultăți în atragerea tinerilor calificați, astfel încât se orientează către angajarea persoanelor mai în vârstă. În trecut, industria petrolieră încuraja pensionarea la timp pentru a face loc tinerilor, dar acum încurajează angajații să continue să lucreze cât mai mult posibil.

Salariile din industria de petrol și gaze nu mai sunt la fel de atractive ca în trecut, în comparație cu ce oferă armata rusă pentru soldații pe bază de contract. Această competiție în domeniul salarizării afectează capacitatea companiilor de a atrage noi talente.

În ciuda eforturilor de a oferi stimulente suplimentare, cum ar fi mesele asigurate și controalele medicale plătite de angajator, industria de petrol și gaze din Rusia se confruntă în continuare cu dificultăți în recrutarea și retenția personalului calificat.

Astfel, industria rusă de petrol și gaze trebuie să găsească soluții inovatoare pentru a face față crizei de personal și pentru a rămâne competitivă pe piață.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!