Sari la conținut

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că după alegerile din 9 iunie se va discuta posibilitatea modificării datei alegerilor prezidențiale la nivelul coaliției de guvernare

Cu toate acestea, până la acea dată, accentul este pus pe desfășurarea alegerilor locale. “Vom aborda acest subiect după data de 9 iunie, când vom evalua rezultatele și vom proiecta viitorul politic și electoral. În prezent, nu discutăm modificarea datei alegerilor. Există posibilitatea organizării acestora în luna septembrie, conform unui anunț public făcut anterior de premier. Este foarte probabil să confirmăm acest scenariu și după alegerile locale”, a declarat Ionuț Stroe.

În ceea ce privește relația dintre PSD și PNL după scrutinul local și europarlamentar din 9 iunie, Stroe a menționat că aceasta ar putea continua în aceleași condiții, în cazul obținerii unor rezultate bune în actul de guvernare.

“Dacă avem rezultate, în special în guvernare, lucrurile pot continua în ecuația politică actuală. Nu există dificultăți în relația PNL-PSD în prezent, chiar dacă există competiție electorală în majoritatea județelor și orașelor. Această competiție este una istorică și, chiar dacă la nivel guvernamental există colaborare și dialog, la nivel local preferăm să avem această competiție”, a subliniat Stroe.

Despre rivalitatea dintre candidații liberali și social-democrați la alegerile locale, Stroe a menționat că aceasta nu ar fi suficient de puternică pentru a afecta coaliția de guvernare.

“Există un respect reciproc. Nu văd nicio problemă în continuarea acestui proiect. Coaliția a fost stabilită pentru a depăși problemele și instabilitatea politică, care ar putea duce la instabilitate economică și socială. Aceasta este cea mai potrivită coaliție pentru a contracara populismul și extremismul”, a explicat Stroe.

Cadrul legal pentru modificarea datei alegerilor prezidențiale a fost deja creat, iar președintele Klaus Iohannis a promulgat legea în acest sens. Curtea Constituțională a respins sesizarea privind această lege, menționând că aceasta nu afectează un element fundamental al dreptului electoral.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că alegerile prezidențiale vor avea loc în 15 și 29 septembrie, iar alegerile generale vor avea loc în 8 decembrie.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!