Sari la conținut

Irlandeză Reținută în Dubai sub Acuzațiile de Tentativă de Sinucidere și Consumul de Alcool; Politicienii Irlandezi Intervin

O tânără irlandeză, care lucrează ca însoțitoare de zbor pentru o companie aeriană, este în pericol de a fi încarcerată în Dubai, după ce a fost acuzată de tentativă de sinucidere și abuz de alcool. Politicieni irlandezi, inclusiv premierul, au început să facă demersuri pentru a o aduce acasă, potrivit BBC și The Guardian.

Femeia, în vârstă de 28 de ani, pe nume Tori Towey, se confruntă cu acuzații grave în Emiratele Arabe Unite. Conform The Guardian, Towey, care lucrează ca însoțitoare de zbor, a fost victima unui atac în urma căruia a suferit răni și vânătăi serioase.

După incident, Towey a fost dusă la o secție de poliție, unde a aflat că este acuzată de tentativă de sinucidere și consum de alcool. Acest caz a generat reacții rapide din partea oficialilor irlandezi.

Mary Lou McDonald, lidera partidului Sinn Féin, a menționat în parlamentul irlandez că pașaportul lui Towey a fost confiscat, împiedicând-o să se întoarcă acasă. McDonald a subliniat că Towey a fost victima unei violențe domestice severe.

Premierul Simon Harris a declarat că este pregătit să intervină în acest caz, afirmând că va colabora cu deputații pentru a găsi modalități de a sprijini cetățeanul irlandez în aceste circumstanțe dificile. Departamentul irlandez de afaceri externe a confirmat că este la curent cu cazul și oferă asistență consulară, dar a refuzat să comenteze detaliile.

Radha Stirling, CEO al grupului de advocacy “Detained in Dubai”, care asistă familia, a cerut autorităților din UAE să renunțe la acuzații și să permită lui Towey să se întoarcă acasă cu mama ei, Caroline, care a călătorit în Dubai pentru a fi alături de fiica sa. Stirling a subliniat paradoxul situației, având în vedere că Emiratele Arabe Unite promovează legalitatea consumului de alcool, dar continuă să acuze oameni pentru consumul și posesia de alcool.

Towey nu își poate permite un avocat, ceea ce face situația și mai dificilă și confuză pentru ea. Chiar dacă va fi găsită nevinovată, procesul juridic ar putea dura luni de zile. Audierile în cazul ei sunt programate pentru 18 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!