Sari la conținut

Ironia șefului Consiliului European: „Îl felicit pe Vladimir Putin pentru victoria sa zdrobitoare în alegerile care încep astăzi”

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, îl „felicită”, ironic, pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru realegerea sa în funcție, la scrutinul prezidenţial care abia a început în Rusia și care se va încheia duminică, conform AFP, citat de sursă.

„Vreau să-l felicit pe Vladimir Putin pentru victoria sa zdrobitoare în alegerile care încep astăzi. Fără opoziţie. Fără libertate. Fără alegere”, a scris Charles Michel pe platforma X. 

Nu există nicio îndoială că Vladimir Putin, la putere în Rusia de 24 de ani, va ieşi victorios, ceea ce îi va permite să se menţină la putere până în 2030, comentează AFP.

Represiunea împotriva vocilor critice la adresa Kremlinului s-a accelerat puternic după declanşarea ofensivei ruse asupra Ucrainei în februarie 2022. Autorităţile ruse au condamnat la închisoare majoritatea opozanţilor şi alte câteva mii de ruşi şi i-au forţat pe numeroşi alţii să ia calea exilului.

Scrutinul prezidenţial rus se va desfăşura pe parcursul a trei zile, inclusiv în teritoriile ocupate de Rusia în Ucraina, însă eforturile autorităților electorale de la Moscova de a-i asigura președintelui Vladimir Putin o campanie fără critici au dus la o situație care frizează absurdul, arată Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!