Sari la conținut

Israel critica momentul de reculegere organizat la ONU în memoria președintelui Iranului, Ebrahim Raisi, sugerând retoric: „Vom comemora și figura lui Hitler?”

Membrii Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite au observat un moment de reculegere în timpul ședinței de luni de la sediul din New York, în memoria președintelui iranian Ebrahim Raisi și a celorlalți oficiali decedați în accidentul de elicopter, transmite sursa.

Momentul de reculegere în memoria lui Raisi, care a avut loc înainte de începerea ședinței de luni a Consiliului de Securitate al ONU la sediul din New York. Foto: Profimedia Președintele în exercițiu al Consiliului, ambasadorul Mozambicului, Pedro Commissario Afonso, a exprimat condoleanțe și simpatie familiilor lor și poporului Republicii Islamice Iran, declarând acest lucru înainte ca toți reprezentanții să se ridice, inclusiv ambasadorul adjunct al SUA, Robert Wood, conform AFP.

Momentul de reculegere, solicitat de Rusia, China și Algeria, a fost ferm criticat de Gilad Erdan, ambasadorul israelian la ONU, care a reacționat printr-un mesaj video.

„Ați văzut corect. Consiliul de Securitate a dedicat un minut de reculegere memoriei președintelui iranian Raisi, un ucigaș în masă. Ce păcat. Consiliul de Securitate a devenit o amenințare la adresa păcii și securității mondiale”, a spus Gilad Erdan, într-un mesaj video.

Ambasadorul israelian a adăugat că acest Consiliu „și-a plecat capul în fața unui om responsabil pentru masacrarea și uciderea a mii de oameni în Iran, în Israel și pe tot globul. Ce urmează? Va dedica Consiliul un moment de reculegere pentru a-l comemora pe Hitler?”.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!