Sari la conținut

Israelul a preluat partea palestiniană a punctului de frontieră Rafah. Granița este blocată de tancurile israeliene

Marți dimineață, armata israeliană a anunțat că a intrat în posesia părții palestiniene a trecerii Rafah, care se învecinează cu Egiptul în sudul Gazei, relatează Reuters, conform sursei.

Un purtător de cuvânt al autorității vamale din Gaza a confirmat informația, spunând că punctul de frontieră Rafah a fost închis din partea palestiniană din cauza prezenței tancurilor israeliene. Trei surse umanitare au informat Reuters că fluxul de ajutor umanitar a fost întrerupt prin punctul de frontieră.

Luni, Israelul a efectuat atacuri aeriene în estul Rafah, ceea ce a marcat începutul operațiunii militare israeliene asupra orașului. Înainte de atac, a ordonat evacuarea a 100.000 de palestinieni dintr-o parte a orașului, determinând mii de oameni să fugă.

Luni seara, armata israeliană a anunțat că efectuează lovituri direcționate împotriva Hamas la Rafah, unde locuiesc 1,4 milioane de palestinieni civili.

Oficialii din domeniul sănătății, citați de The Guardian, au declarat că cinci palestinieni, inclusiv un copil, au fost uciși într-un atac care a avut loc luni seară într-o casă din Rafah. Atacurile care au avut loc luni au ucis în total 22 de persoane.

Puțin timp după ce Israelul a ordonat evacuarea și atacurile au început, gruparea palestiniană Hamas a anunțat că este de acord cu un armistițiu negociat de Egipt și Qatar. Într-o reacție, un oficial israelian a spus că Hamas a aprobat o propunere egipteană „îndulcită”, însă Israel nu a fost de acord.

Oficialul israelian, care a vorbit sub anonimat, a declarat: „Acesta ar părea a fi un șiretlic menit să facă Israelul să arate ca partea care refuză un acord”.

În ciuda faptului că Hamas a anunțat că a acceptat un acord de încetare a focului din Gaza, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că Israelul va continua să acționeze într-o „manieră operațională” în Fâșia Gaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!