Sari la conținut

Israelul declară că mai mult de o treime din ostaticii care au rămas în Gaza au decedat

Potrivit unui raport guvernamental prezentat marți, din cei aproximativ 250 de ostatici capturați de Hamas, 120 sunt încă în Gaza, iar mai mult de o treime dintre ei au murit, conform sursei.

Aproximativ 250 de persoane au fost răpite de militanții Hamas și duse în Gaza când grupul a atacat teritoriul israelian pe 7 octombrie. O parte dintre aceștia au fost eliberați în timpul unui armistițiu implementat în noiembrie, în timp ce alții au fost recuperați, vii sau morți, de forțele israeliene.

Conform raportului guvernamental, 120 de ostatici sunt încă în captivitate, iar despre 43 se presupune că au murit pe baza unor informații obținute din diverse surse, cum ar fi indicii de la serviciile de informații, imagini de la camerele de supraveghere, mărturii și analize criminalistice.

Unii oficiali, vorbind sub protecția anonimatului, au declarat că numărul celor decedați ar putea fi chiar mai mare.

Hamas, care a amenințat la începutul războiului că va executa ostatici ca represalii la atacurile aeriene israeliene, a declarat ulterior că atacurile israeliene au dus la moartea ostaticilor. Israelul nu a negat această afirmație în toate cazurile, dar a menționat că unele cadavre recuperate prezentau semne de execuție.

Luni, numele a patru ostatici au fost adăugate pe lista celor decedați.

Președintele american Joe Biden a prezentat public vineri o propunere israeliană de a limita operațiunile de război, în schimbul eliberării unor ostatici pe baza unui armistițiu preliminar.

Eforturile de a obține un armistițiu sunt îngreunate de dorința Israelului de a relua ulterior operațiunile pentru a distruge Hamas, în timp ce gruparea palestiniană dorește garanții că războiul se va opri și că toți soldații israelieni vor fi retrași din Gaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!