Sari la conținut

Israelul investighează decesele civile din atacul de la Rafah

Armata israeliană a anunțat luni că investighează decesul civililor dintr-o tabără din Rafah, după ce una dintre operațiunile sale a dus la cel puțin 45 de morți în noaptea de duminică spre luni în acest oraș situat în sudul extrem al Fâșiei Gaza, conform AFP, relatează sursa.

Într-un comunicat, armata a menționat că au fost luate măsuri pentru a minimiza riscul de rănire a civililor neimplicați în operațiune, incluzând utilizarea supravegherii aeriene, muniții de precizie de către forțele aeriene israeliene și informații suplimentare de la serviciile de informații.

Președintele Comisiei Uniunii Africane a condamnat luni “atacurile aeriene oribile din timpul nopții” asupra unei tabere din Rafah, exprimându-și indignarea față de faptul că “Israelul continuă să încalce dreptul internațional cu impunitate și în ciuda unei hotărâri a Curții Internaționale de Justiție (CIJ)”.

El a subliniat că ordinul CIJ, cea mai înaltă instanță a ONU, dat pe 24 mai, care a cerut Israelului să înceteze imediat ofensiva militară din Rafah, “trebuie să fie pus în aplicare urgent dacă se dorește menținerea ordinii mondiale”, conform unei declarații postate pe X.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!